Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę pokrój w cienkie piórka.
Różnokolorowe papryki oczyść z pestek i białych błon, pokrój w paski.
Marchew i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki.
W garnku z grubym dnem rozgrzej ok. 3 łyżek oleju. Wrzuć czosnek, podsmaż, aż zacznie ciemnieć. Dołóż cebulę, przesmaż aż zacznie mięknąć.
Dodaj pokrojone ziemniaki i marchewkę, mieszając podsmaż ok. 3 min.
Następnie włóż papryki i plasterki kiełbasy i zamieszaj. Oprósz przyprawami, podduś ok. 3 min.
Zalej 1 l gorącej wody, przykryj i gotuj na małym ogniu ok. 10 min.
Zawartość opakowań zupy fasolowej rozprowadź w 1/2 l wody, mieszając wlej do garnka. Od momentu wrzenia gotuj ok. 7 min, często mieszając.
Przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem.
Na koniec można dodać osączoną z zalewy fasolę i mocno całość zagrzać, nie dopuszczając do zagotowania.